Tragerea la sorți a Campionatului Mondial de Polo Masculin U20

În urma tragerii la sorți a grupelor Campionatului Mondial de polo pe apă masculin U20 care a avut loc pe 14 martie a.c., la Podgorica, în Muntenegru, România va evolua în Grupa E, alături de Noua Zeelandă și Peru.


Imediat după eveniment, președintele Federației Române de Polo Alexandru Matei s-a declarat optimist în ceea ce privește șansele tricolorilor de a câștiga grupa.

 ,,Sunt extrem de încrezător în șansele României de a termina pe primul loc grupa, poziție care ne asigură participarea în faza următoare a competiției. Sistemul de joc al turneului a fost schimbat recent de World Aquatics și astfel cele mai tari grupe sunt A și B, acolo unde țintim să ajungem și noi în viitor. Echipele din grupele C, D, E și F sunt mai apropiate între ele din punct de vedere valoric, dar sub nivelul celor din A si B”, a precizat șeful FR de Polo

,,Nu vom subestima nici o echipă cu care ne vom lupta, pentru că este un campionat mondial și toate echipele sunt puternice. Îmi doresc și cred că noi toti, ca români, ne dorim pentru naționala României un parcurs cât mai bun și mai aproape de primele locuri din clasament. Am toată încrederea că băieții noștri vor da totul în fiecare meci, mai ales că vor evolua în fața propriilor suporteri.

Noi suntem alături de poloiștii români și îi vom susține până la capăt. Hai România!”

Potrivit noului sistem competițional promovat de World Aquatics, forul internațional de natație, pentru a avea jocuri echilibrate la întrecerile lumii, primele 8 echipe clasate de la Campionatele Mondiale anterioare vor face parte din grupele A și B, (câte 4 echipe în fiecare grupă), iar celelalte 12 echipe vor fi împărțite grupe C, D, E și F (câte 3 echipe în fiecare grupă).

Astfel, componența celor 6 grupe este următoarea:
Grupa A: Spania, Italia, Muntenegru, Croația

Grupa B: Grecia, Serbia, SUA, Ungaria

Grupa C: Canada, Japonia, Africa de Sud

Grupa D: Brazilia, China, Kazakhstan

Grupa E: Romania, Noua Zeelanda, Peru

Grupa F: Iran, Australia, Argentina

În primele trei zile echipele din grupele A și B vor juca trei meciuri (round robin), iar cele din grupele C, D, E, F, doua meciuri (round robin).

Locul de disputare a Campionatelor Mondiale de polo U20

Bazinul de înot din incinta Complexului Sportiv de Natație din Otopeni 
(Strada Gării Otopeni nr. 5-11, Otopeni, jud. Ilfov, 075100) 

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp