România, o prezență constantă la Campionatele Europene

În acest weekend au avut loc Calificările pentru Campionatul European, care se va desfășura la Israel (Netanya) în perioada 3 – 16 ianuarie 2024.

Echipa feminină s-a calificat pentru a doua oară în istorie la un Campionat European, la precedentul clasându-se în primele 10 națiuni din Europa. România a întâlnit la Otopeni echipele Turciei, Suediei și Elveției. 

În prima zi a calificărilor, România s-a impus incontestabil în partida cu Suedia, cu scorul de 14 – 9. Meciul a fost unul strâns până la jumătate, când echipele erau la egalitate perfectă, dar România a reușit să schimbe abordarea și să se preia frâiele meciului. 

A doua zi a adus emoții la cote maxime, când echipa României și a Elveției au luptat pentru victorie până în ultima secundă. România s-a desprins la două goluri de echipa adversă, după un meci de mari orgolii. Scorul final al partidei a fost 9 – 7.

În ultima zi meciul împotriva Turciei a fost cap de afiș, turcoaicele fiind la egalitate cu româncele, cu două victorii. Competiția pentru locul fruntaș a fost una facilă pentru echipa României, care a dominat partida de la un capăt la altul. Scorul final a fost 16 – 5.

Lotul convocat de Ionuț Cismaru și Pavel Popescu, care a adus calificarea: DVORTZHETSKA MARIIA, TOGĂNEL DIANA, MELNYCHUK, ANASTASIA, MIHĂILĂ BRIANA, MATEI ALEXIA, NONEA IULIA, SZEGHALMI KRISZTINA, SANDU ANDRA, BOBEANU ANDREEA, OLTEANU ALINA, NAGY DEBORA, CSAKI OLIVIA, CRISTEA REBECCA, ȘERBĂNESCU ANA, DUMITRU BIANCA.

 

Lotul masculin de seniori a făcut deplasarea la Kranj, în Slovenia. România a făcut parte din grupa D și a avut adversare naționalele Sloveniei, Finlandei și Elveției. 

Cu o dominare clară în primele două zile, jucătorii români au avut o prestație valoroasă și au învins la scor reprezentativele Finlandei și Elveției. Prima partidă, în fața Elveției, jucătorii români au avut inițiativa de la prima atingere a mingiei până la fluierul final. 

Meciul cu Finlanda a fost unul la fel de facil pentru echipa națională, care s-a impus cu scorul de 19 – 6.

Ultimul meci al turneului a adus tensiune și un final dramatic. Slovenia a avut un început de meci prielnic și chiar să ne conducă, dar tricolorii au luptat și au trecut în avantaj pe tabelă, în ultima repriză. Meciul s-a echilibrat în ultimul sfert și chiar dacă au condus cu 3 goluri, Slovenii au reușit să egaleze în ultimele 4 secunde din penalty, astfel scorul final a fost 10 – 10. 

Lotul convocat de Bogdan Rath și Alexandru George Deacu, care a adus calificarea: Marius Țic, Andrei Neamțu, Matei Lutescu, Tudor Fulea, Victor Antipa, Răzvan Rath, David Bota, Andrei Țepeluș, Răducu Dincă, Vlad Georgescu, Francesco Iudean, Levente Vancsik, Mihai Drăgușin, Robert Gergelyfi, Silvian Colodrovschi. 

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp