Premiile anuale ale Federației Române de Polo, un eveniment special pentru trecut, prezent și viitor

Vineri, 25.11.2022, a avut loc decernarea Premiilor Anuale ale Federației Române de Polo, unde atât sportivii din actuala generație, cât și simbolurile poloului românesc au fost omagiate pentru activitatea sportivă și dăruirea față de acest sport. Acordarea premiilor a avut loc la Bazinul Ghencea, iar toată suflarea poloistică a fost martoră la acest eveniment grandios cu premii ce au fost acordate pentru a aduce jovialitate și admirație.

Sportivii și Sportivele care în sezonul 2021/2022 au avut rezultate admirabile, promit să ducă mai departe moștenirea pe care poloul românesc o are și să continue să scrie istorie în apă. ,,Dream Team-ul” României are următoarea componență:

Masculin:

Cel mai bun portar – Marius Ţic

Cel mai bun fundaş – Nicolae Oanţă

Cea mai buna extremă stânga – Vlad Georgescu

Cel mai bun inter stânga – Tudor Fulea

Cel mai bun centru – Levente Vancsik

Cel mai bun inter dreapta – Nichita Ilisie

Cea mai buna extremă dreapta – Andrei Neamţu

Feminin:

Cel mai bun portar – Maria Dvorzhetska

Cel mai bun fundaş – Briana Mihailă

Cea mai buna extremă stânga – Anastasia Melnychuk

Cel mai bun inter stânga – Krisztina Szeghalmi

Cel mai bun centru – Xenia Bonca

Cel mai bun inter dreapta – Johanna Toth

Cea mai buna extremă dreapta – Andra Bunea

Clubul Anului a fost desemnat CSA Steaua B.A. București care a avut rezultate remarcabile în sezonul 2021/2022.

Sportivii care în acest an au ales să se retragă din activitate au fost și ei premiați: Ramiro Georgescu, Alexandru Ghiban, Nicolae Diaconu, Gheorghe Dunca şi Cosmin Radu.

Antrenorul anului 2022 a fost desemnat Aurelian Georgescu, câştigător al titlului naţional cu CSA Steaua B.A. București.

Pentru întreaga activitate sportivă au fost premiați foștii sportivi, legende care au participat la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, care reprezintă o adevărată motivație pentru tânăra generație în formare.

Arsene Gabriel: 11 jocuri si 1 gol pentru echipa naționala de seniori, campion național cu echipa Rapid Bucuresti

Badea Bajenaru: multiplu campion național cu echipa Rapid București, fost arbitru internațional

Chetan Petre: 82 de jocuri pentru echipa naționala de seniori, campion național cu echipa Rapid București

Fejer Ivan: 139 de jocuri si 62 de goluri pentru echipa naționala de seniori a României, multiplu campion național cu echipa Crișul Oradea

Cornel Fratila: 117 de jocuri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo Bucuresti.

Gaita George: 36 de jocuri și 4 goluri pentru echipa naționala de seniori, campion național cu echipa Rapid București, președinte de onoare al Federației Române de Polo.

Garofeanu Liviu: 97 de jocuri și 56 de goluri pentru echipa naționala de seniori, multiplu campion național cu echipa Crișul Oradea.

Eugen Georgescu: campion național în postura de antrenor al echipei de seniori și senioare Steaua București.

Ilie Gheorghe: 22 de jocuri și 2 goluri pentru echipa naționala de seniori, campion național cu echipa Rapid București, fost component al naționalei de seniori.

Aurel Ionescu: antrenor emerit, multiplu campion național în postura de antrenor al Clubului Sportiv Triumf.

Iuliu Olac: 38 de jocuri și 1 gol pentru echipa națională de seniori, multiplu campion național cu echipa Rapid București.

Marculescu Cornel: 107 de jocuri și 49 de goluri, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, fost arbitru internațional și director general FINA.

Adrian Nastasiu: 227 de jocuri si 155 de goluri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde echipa României s-a clasat pe locul 4.

Ioan Mircea Pascu: campion național cu echipa Rapid București.

Dinu Popescu: 234 de jocuri pentru echipa națională și 219 goluri, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde lotul României s-a clasat pe locul 4.

Liviu Raducanu: 301 de jocuri și 133 de goluri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde lotul României s-a clasat pe locul 4.

Viorel Rus: 242 de jocuri si 203 de goluri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde România s-a clasat pe locul 4.

Cornel Rusu: 216 de jocuri si 164 goluri pentru echipa națională a României, multiplu campion național cu  echipa Rapid București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, România s-a clasat pe locul 4.

Ilie Slavei: 200 de jocuri și 194 de goluri pentru echipa națională de seniori, multiplu campion național cu echipa Rapid Bucuresti, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice Montreal 1976, unde România a urcat pe locul 4.

Doru Spânu: 198 de jocuri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice Montreal 1976, unde România a ocupat locul 4.

Gheorghe Zamfirescu: 232 de jocuri și 163 goluri pentru echipa naționala a României, multiplu campion național cu echipa Dinamo București, a făcut parte din lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice Montreal 1976, unde România a ocupat locul 4.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp